Presència a la xarxa.


 

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat, disposo de totes aquestes aplicacions socials, participo de manera activa però si faig egosurfing no apareix res de mi, Bingo!! Senyal que ho estic fent bé!! Tinc molta cura del que publico, a qui segueixo o deixo seguir-me, de les imatges personals que comparteixo i mai faig servir el meu nom complet en cap d’elles però, sé que queda molt camí per gaudir al màxim de la meva privacitat. Estem en un món globalitzat on les tecnologies actualment són el dia a dia i on cada vegada els drets de privacitat són més difícils i el futur no és gens prometedor en aquest sentit. La geolocalització, el reconeixement facial, aplicacions obligatòries per poder circular, amb tot el que està passant ara mateix ens porta directa cap a un món futurista que ens semblarà de pel·lícula però que és més real del qual imaginem i a on la nostra privacitat penja d’un fil. Moltes de les meves amistats veig com cada dia pengen vídeos de la seva vida privada i on fàcilment es pot identificar on estàs i que estàs fent en cada moment. Hauríem de ser més conscients de la informació que una simple fotografia pot aportar a un ciberdelinqüent o simplement a un tercer que facilites informació per vendre alguna cosa. La gent no té consciència digital i menys les noves generacions que no han viscut sense tecnologies com nosaltres. L’altre dia mateix al programa “No pot ser” de TV3 parlaven d’aquest tema, em va semblar molt interessant deixo aquí l’enllaç per si algú hi vol donar una ullada ( https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/no-pot-ser/hackeig-a-la-democracia/video/6035500/  )    i també uns quants enllaços respecte a aquest tema molt interessants. Per acabar només un consell “Podem viure igual sense compartir tot el que es fa en cada moment”

https://cuadernosdeseguridad.com/2020/01/reconocimiento-facial-biometria/

Identidad digital para los aprendices del nuevo milenio

 

¿Cuánto sabes de ciberseguridad? Concienciación.